WWW.WEBBUFF.IR
https یا SSL چیست

قبل از اینکه بگوییم SSL چیست وچه نیازی به وجود آن است، بگذارید توجه تان را به یک نکته جلب کنیم. حتما تا به حال متوجه فرق URL بعضی از وب سایت ها شده اید. تعدادی از آنها با //:HTTP شروع می شوند و تعدادی دیگر با //:HTTPS

اما چرا؟!

چه فرقی بین این دو وجود دارد؟

در این مقاله kalafbaf قصد داریم این موضوع را واکاوی کنیم، پس با ما باشید.

https مخفف Hypertext Transfer Protocol Secure و به معنای (پروتکل امن انتقال ابرمتن) می باشد.

این پروتکل، یک پروتکل ارتباطی در اینترنت است که وظیفه ی آن انتقال اطلاعات بین کاربر یا (client) با سرور در بستری امن و رمزگذاری شده است.

در واقع این پروتکل، با رمزگذاری اطلاعات کاربر به هنگام ارسال دیتا به سمت سرور مانع از دسترسی هکرها به اطلاعاتی همچون حساب های کاربری می شود.

به این ترتیب شخص سوم (هکر) در صورت دسترسی به این اطلاعات تنها با یک سری کد نامفهوم و رمزگذاری شده مواجه خواهد شد.

حالا چطور می توان این پروتکل را برای وب سایت فعال کرد؟

برای فعال سازی این بستر امن، شما نیاز به تهیه یک گواهی ssl معتبر دارید.

ssl مخفف secure sockets layer به معنای لایه ی امن سوکت‌ها است، که فرمول های رمزگذاری دیتا را در خود دارد و پروتکل https رمزگذاری خود را از طریق همین فرمول ها انجام می دهد.

زمانی که کاربر آدرس یکی از صفحات وب سایت شما را در مرورگر با https وارد می کند، در واقع مرورگر از آن صفحه وب سایت شما درخواست یک ارتباط امن را می کند.

در ازای این درخواست مرورگر، وب سایت شما گواهی ssl خود را به سمت مرورگر می فرستد.



فواید استفاده از SSL چیست ؟

۱- تبادل اطلاعات در بستری امن

این بخش که در بالا مفصلا توضیح داده شد و قصدی هم نداریم که تکرار مکررات کنیم.

۲- ایجاد حس اعتماد و اطمینان در کاربر

جدای از بحث امنیت اطلاعات، فعال بودن پروتکل https برای وب سایت شما نشان دهنده ی حرفه ای بودن مجموعه شما و اهمیت دادن به حریم خصوصی کاربران است و در ذهن مشتریان و کاربرانتان حس اطمینان را بیدار می کند.

 خصوصا که اخیرا در اخبار و نشریات، توصیه های فراوانی در مورد خرید از وب سایت های ایمن و دارای گواهی ssl به گوشمان می خورد و کاربران دیگر به خوبی می دانند که SSL چیست . بنابراین داشتن گواهی ssl مخصوصا در وب سایت های فروشگاهی یک فاکتور امنیتی پر اهمیت برای کاربران و مشتریان خواهد بود.

نکته دوم این که، مرورگر chrome  قبل از نسخه ۶۸  خود که در ژانویه سال ۲۰۱۸ منتشر شد، تنها رنگ قفل وب سایت های دارای ssl را در مرورگر با رنگ سبز نشان می داد و عبارت secure را در کنار آن قرار می داد، اما از نسخه ۶۸ به بعد خود وب سایت هایی را که از این پروتکل استفاده نمی کنند را با عبارت not secure  مشخص می کند. که این تاثیر روانی بسیار بدی روی کاربران یا مشتریان شما خواهد داشت.

اما در نسخه ۶۹ chrome، حتی اگر از پروتکل https استفاده کنید تنها علامت قفل بسته را به رنگ خاکستری (عادی) خواهید دید و رنگ سبز هم نمایش داده نخواهد شد.

چرا که سیاست گذاری گوگل به نحوی است که تمایل دارد وب سایت ها را به سمت استفاده از این پروتکل امن سوق می دهد. بنابراین استفاده از ssl را امری عادی و بدیهی جلوه می دهد.

به بیانی خودمانی تر: شما هنری نکرده اید! این کاملا طبیعی است که از یک پروتکل ایمن برای ارتباط با کاربران خود استفاده می کنید.

در مقابل، در سایت هایی که هنوز از پروتکل http استفاده می کنند، برچسب not secure به رنگ قرمز در می آید تا هشداری برای کاربران و مشتریان باشد.

بعید نیست در آینده ای نه چندان دور گوگل محدودیت هایی را برای سایت هایی که گواهی ssl ندارند، ایجاد کند و یا حتی تمام وب سایت ها را مجبور به استفاده از این پروتکل نماید.

۳- تاثیر مثبت روی SEO سایت

همان طور که پیش تر در مقاله تولید محتوا چیست اشاره کردیم، سیاست رتبه دهی گوگل به وب سایت ها، همیشه و همیشه در راستای ترغیب صاحبین وب سایت ها به ایجاد حس آرامش و اطمینان در مشتری بنا شده است و گوگل برای وب‌سایت هایی که از این بستر امن ارتباطی استفاده می کنند، امتیازات مثبتی را در نظر گرفته است.

با این تفاسیر استفاده از ssl برای وب سایت را می توان یک عامل مثبت تاثیرگذار در سئو و رتبه گیری سایت از موتور جستجو گوگل دانست.

۴- پیش نیازی برای گرفتن e-namad

طبق قانونی که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به تصویب رسیده است، اگر بخواهید برای کسب و کار آنلاین‌تان نماد اعتماد الکترونیکی دو ستاره یا همان ای-نماد دو ستاره بگیرد باید حتما برای دامنه خود SSL را فعال کنید.

یک پرسش:

سایت من یک سایت فروشگاهی نیست واطلاعات خاصی هم بین کاربر و سایتم رد و بدل نمیشه، چه نیازی به فعال سازی ssl دارم؟

همونطور که در موارد ۲ و ۳ اشاره کردیم کمترین ارمغان استفاده از این پروتکل ارتباطی برای وب سایتتان تبادل اطلاعات در بستری امن و ایجاد حس اعتماد و اطمینان در کاربر است.
حال دیگر تصمیم با شماست که با توجه به نوع کسب و کارتان و هدفی که از داشتن سایتتان دنبال می کنید از فعال سازی این پروتکل بر روی وب ساییتان چشم بپوشید و یا دست به کار شوید و آن را ابزاری برای اعتباربخشی به کسب وکارتان قرار دهید.

در این مقاله تلاش کردیم بگوئیم SSL چیست و چه نیازی به استفاده از آن در وب سایت هست؛ که امیدواریم مورد استفاده شما قرار گرفته باشد.

اشتراک گذاری:

دیدگاه ها

یک دیدگاه

نظرتان را با ما در میان بگذارید: پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *